Tentoonstelling gildebezit Sint Norbertusgilde-Tongerlo in het kader van 900 jaar Norbertijnen

In het gildelokaal, gelegen Geneinde 48/1 te 2260 Tongerlo, wordt op 02 en 03 oktober 2021 het gildebezit van de Sint Norbertusgilde-Tongerlo tentoongesteld.

De tentoonstelling wordt opgesteld in het kader van 900 jaar Norbertijnen. Onze gilde heeft in 1630 van Abt Diederik Verbraken, Abt van de Norbertijnenabdij Tongerlo, de gildekaart in ontvangst mogen nemen. Door de jaren heen is onze gilde nauw verbonden geweest met onze Abdij. Bij allerhande manifestaties, o.a. ons gildefeest in 1976, de verbroederingsdagen met de Sint Mauritiusgilde uit Goirle, konden wij genieten van de gastvrijheid van onze Abdijgemeenschap. Op uitnodiging van de Abdij mocht onze gilde ook hun feestelijkheden opluisteren zoals in 2009 bij de herdenking van de sterfdag van de H. Norbertus 875 jaar geleden.

Onze gilde die het karabijnschieten beoefend zal tijdens dit weekend ook een vrije schieting organiseren.

Tijdens dit weekend kan men in het gildelokaal terecht van 14.00 uur tot 19.00 uur.

Verdere informatie kan men terugvinden op de website van onze gilde www.stnorbertus-gilde.be en op facebook: Sint-Norbertusgilde Tongerlo.

Een overzicht van al de activiteiten (fiets- en wandeltochten, tentoonstellingen, .) in het merodegebied omtrent 900 jaar Norbertijnen kan u vinden via deze link www.norbertijnenindemerode.be.

2014

 

40 jaar verbroedering Sint Norbertusgilde Tongerlo en Sint Mauritiusgilde Goirle

Verbroedering met Sint sebastiaansgilde Merksplas 22 november 2014